×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1394/11/05 - 10:30
  • بازدید : 6632
  • تعداد بازدید : 142
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
نشست خبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان (پرفسور محمد اسماعیل اکبری) برگزار گردید

نشست خبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان (پرفسور محمد اسماعیل اکبری) برگزار گردید

نشست خبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان (پرفسور محمد اسماعیل اکبری) به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان در روز شنبه مورخ 10/11/1394 ساعت 9 صبح برگزار گردید.

نشست خبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان (پرفسور محمد اسماعیل اکبری) به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان در روز شنبه مورخ 10/11/1394 ساعت 9 صبح برگزار گردید.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با سرطان برگزار شد با بیان اینکه فقط 10 درصد سرطان توسط ژن‌ها منتقل می‌شوند عوامل محیطی را در این حوزه موثر دانست و اظهار کرد: 90 درصد سرطان‌ها توسط اتفاقات محیطی ناشی می‌شود. تحقیقات چند سال اخیر که هر روز در رسانه‌های مختلف تکرار می‌شوند، ثابت می‌کند که عوامل ژنتیکی در سرطان دخیل نبوده بلکه تغییرات ژنتیکی که در طول سالیان مختلف توسط مواجهه با عوامل محیطی ایجاد می‌شود، در بروز سرطان مؤثر است.
وی افزود: بدن انسان سرطان را ایجاد می‌کند و این در صورتیست که با توجه به عدم ژنتیکی بودن آن تغییرات اپی ژنتیکی ایجاد می‌کند این تغییرات در همه سرطان‌ها صدق می‌کند.به گفته رئیس مرکز تحقیقات سرطان 15 تا 20 سال طول می‌کشد که تغییر اپی ژنتیکی در انسان به وجود آید. اگر ما برای تغییر محیط و اصلاح آن تلاش کنیم هم برای خود و هم برای نسل آینده کار کرده‌ایم.وی تاکید کرد: بسیاری از این اتفاقات و تغییرات نمی‌تواند به دست مردم صورت گیرد بلکه حاکمیتی بوده و تنها حکومت است که می‌تواند زیرساخت‌هایی بسازد که این تغییرات مثبت رخ دهد.


سیرصعودی سرطان در کشور

ایشان یادآورشدند: البته باید توجه داشت که میزان بروز سرطان در کشور نسبت به متوسط جهانی کمتر است اما سیر افزایش آن بسیار سریع است که مهمترین دلیل آن افزایش سن در کشور است و با اشاره به اینکه در حال حاضر جمعیت بالای ۶۰ سال ما در کشور که سن سرطان تلقی می‌شود، ۸.۶ درصد است، افزود: اگر این میزان به ۱۱ درصد برسد ما با پیری جمعیت و در نتیجه افزایش سرطان در کشور مواجه می‌شویم.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان افزود: در مورد سرطان‌ها در ایران نکته اساسی این است که اگر تولیت سلامت ما به صورت علمی و دلسوزانه حرکت نکند ضعف پیدا می‌کنیم. در کشور ما تولیت سلامت را به وزارت بهداشت سپرده‌اند که این تولیت توسط مقام معظم رهبری و هم در برنامه توسعه پنج ساله تایید شده است.

به گفته پرفسور اکبری تولیت بدان معناست که وزارت بهداشت همه اتفاقات را زیر نظر داشته باشد که متاسفانه چنین چیزی را در کشور نمی‌بینیم.


مشکل آب فلزات سنگین و نیترات ماندگار است
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی سپس با اشاره به آب شرب مصرفی مردم اظهار کرد: این آب از لحاظ آلودگی میکروبی پاک بوده، اما مشکل اصلی در آن فلزات سنگین و نیتراتی است که ماندگاری داشته و نگرانی بسیاری را در ایجاد سرطان موجب شده است.
آلودگی هوا منجر به تغییرات سلولی و اپی ژنتیکی می‌شود
وی همچنین با اشاره به آلودگی هوا نیز عنوان کرد: آلودگی هوا منجر به تغییرات سلولی و اپی ژنتیکی می‌شود.

نمک هیچ نانی در ایران استاندارد نیست

پرفسور اکبری با بیان اینکه نمک هیچ نانی در ایران استاندارد نیست اظهار کرد: نمک نان مصرفی باید متعادل بوده و ما تنها می‌توانیم 3 تا 5 گرم نمک در روز استفاده کنیم اما چیزی حدود 15 گرم نمک از طریق نان در روز مصرف می‌شود. حال ترکیب این نمک با بی کربنات مانند جوش شیرین منجر به انواع و اقسام بیماری شده که یکی از آنها سرطان‌ها هستند. از سوی دیگر با توجه به ساختار قدرتمند اقتصادی که پشت سر نانوایی‌ها و دیگر تولید کنندگان مواد غذایی هست دولت کار سختی را برای اصلاح آنها در پیش دارد لذا مردم باید به آن کمک کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: این زیر ساخت‌ها را اگر تغییر بدهیم مطمئنا آینده روشنتر خواهد بود. یکی از کارهای مثبت در حال انجام، راه اندازی سیستم فاضلاب شهری تهران است به این دلیل که آبی که به سبزی‌ها و میو‌‌ه‌های کاشته در زمین های کشاورزی جنوب تهران می‌رسد پس از تصفیه عاری از فلزات سنگین می‌شود متاسفانه در حال حاضر آلوده‌‌ترین آب جهان در صیفی کاری جنوب تهران مصرف می شود که انباشته از فلزات سنگین است.
ایشان ادامه داد: حاکمیت باید برنامه توسعه زیرساخت‌های فاضلاب‌های شهری و برنامه‌های این چنینی را حمایت کرده و مورد تشویق قرار دهد .

وی در ادامه با اشاره به تاثیر مسائل خلقی و روانی در پیشگیری و درمان سرطان عنوان کرد: سلامت روانی از سلامت جسمی بسیار بالاتر است، اگر جامعه استرس زا باشد امنیت ذهنی ما گرفته شده و این مسئله گرفتاری‌های جدی برای جامعه پیش می‌آورد.

تأثیر معنویت بر بیان ژنی بیماران

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در سال‌های گذشته ما اثر مسائل معنوی را در سبک زندگی نشان دادیم همین طور تاثیر معنویت در وضعیت بیوشیمی بدن اما بعدها جرات کرده و اثبات کرده‌ایم که معنویات بر بیان ژنی انسان تاثیرگذار بوده و آن را تغییر می‌دهند.
پرفسور اکبری تاکید کرد: دقت نظر روی مسائل معنوی از فاکتور‌های موثر ارزان و فراگیر در پیشگیری از سرطان است که از مسائل جسمی کمتر نیست.

وی بیان کرد: توصیه‌هایی که دین ما می‌کند و ساختاری که اسلام و فقه اهل بیت(ع) در رابطه با معنویت و سبک زندگی دارد بزرگترین عاملی است که می‌توان از آن بهره گرفت.

پرفسور اکبری در ادامه با انتقاد از سردامدار شدن تجارت در علم، عنوان کرد: تجارتی که در حوزه دارو می‌شود بلایی است که دامن علم را گرفته است، داروهای سرطان در بهترین شرایط حداکثر 11 درصد تاثیر گذارند و اگر این را در برابر عوارض آن در نظر بگیریم قطعا تاثیرات منفی آنها بیشتر است.


مصرف روزانه آسپرین، متفورمین و استیتن‌ها (داروهای ارزان قیمت) از سرطان پیشگیری می‌کند

پرفسور اکبری ادامه داد: در حال حاضر من از داروهای قدیمی مانند آسپرین، متفورمین و استیتن‌ها دفاع می‌کنم زیرا ثابت شده که مصرف آنها (با مشورت پزشکی) روزانه و در دوز پائین تا 43 درصد از سرطان پیشگیری می‌کند.

پایین بودن ویتامینD در ایرانیان

وی با انتقاد از پائین بودن میزان ویتامینDدر ایرانیان عنوان کرد: مصرف ویتامینD در ایران 40 درصد پائین‌تر از میزان استاندارد آن در جهان است. این در حالی است که ایران کشور آفتابگیری است اما به دلیل آلودگی هوا احتمال جذب ویتامینDو تبدیل آن به ویتامینDفعال پائین می‌آید.

60
درصد سرطان پستان به دلیل کمبود ویتامینD است

پرفسور اکبری تاکید کرد: ویتامینDدر مدیریت سرطان دخالت داشته چنانکه که سرطان پستان 60 درصد به دلیل کمبود این ویتامین است.

عدم رعایت شاخص های علمی در تشخیص سرطان در کشور

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با انتقاد از عدم وجود راهنمای ملی سلامت (گایدلاین) در ایران اظهار کرد: هیچ کشور پیشرفته ای وجود ندارد که در آن راهنمای ملی سلامت نباشد اما در ایران بهای کافی به این مسئله داده نمی‌شود که این مسأله به سهم سلامت لطمه می‌زند. مردم باید در حدی آگاه شوند که بدانند به چه دلیل آزمایش یا عکسبرداری برای آنها تجویز می‌شود این در حالیست که به دلیل نبود این راهنمای ملی 80 درصد آزمایش‌ها در بیمارستان مورد توجه پزشک قرار نمی‌گیرد. ما درخواستمان از مسئولان و مدیران نظام سلامت این است که همت جدی برای راه اندازی راهنمای ملی سلامت داشته باشند.

وی در ادامه عنوان کرد: سالانه در ایران از هر صد هزار نفر جمعیت، 145 نفر به سرطان مبتلا می‌شوند اگر چه این رقم نسبت به کشورهای غربی بالا نیست، اما ایران بالاترین رشد سرطان را در جهان دارد.

پرفسور اکبری افزود: ما هر سال 90 هزار نفر مورد جدید سرطان داریم؛ نسبت کودکان ما در این زمینه 2 درصد بوده که با آمارهای جهانی کاملا مشابه است. شایع ترین سرطان و کشنده ترین آن سرطان معده بوده که می‌توان با اصلاح سبک زندگی مانند اصلاح مواد غذایی این میزان را پائین آورد.

پارارزیت های سرطان نمی آورند

پرفسور اکبری درخصوص تاثیر پارازیت‌ها در بروز سرطان ها توضیح داد و گفت: در تمام مقالات علمی یک مقاله وجود ندارد که این امواج در بروز سرطان دخالت دارند، یعنی اینکه هیچ مقاله علمی چنین موضوعی را اثبات نمی‌کند. او در ادامه گفت:  البته مشخص است که اگر ما در معرض زیاد امواج قرار بگیریم خطرناک بوده و ممکن است تغییراتی را در سلول ایجاد کند اما در مورد امواج و پارازیت‌ها در ایران می توان گفت که از نظر فنی ما موج را به سطح گیرنده می‌زنیم نه به سطح ماهواره و این زیانبار نیست. اکبری افزود: ما تولید کننده موج نیستیم و حتی در صدا و سیما هم تولید موج را نداریم بلکه موج را دریافت می‌کنیم در صورتی که خود ما تولید کننده موج شویم می‌تواند خطر آفرین باشد

 

هیچ چیزی مانند معنویت درمانی سلول را تغییر نمی‌دهد
پرفسور اکبری در ادامه عنوان کرد: رشد سرطان در ایران مانند هیچ کشور دیگری نیست ما می‌دانیم که هیچ چیزی مانند معنویت درمانی سلول را تغییر نمی‌دهد لذا کشوری که معنا گراست باید در کنترل سرطان نیز قویتر باشد.

ایشان یادآورشدند: حمایت‌های معنوی و شادی بخشیدن به بیماران سرطانی منجر می‌شود که بیمار احساس رضایت بخشی داشته و سرعت بهبودی در او افزایش پیدا کند.
وی خاطر نشان کرد: یکی از کارهایی که در معنویت درمانی انجام می‌دهیم این است در آنها ایجاد رضایت کرده تا حمایت‌های اجتماعی را پذیرفته و از این طریق سیستم ایمنی خود را قوی کند.همچنین باید در معنویت درمانی این مسئله را در نظر داشته باشیم که نیت به قصد قربت الهی و منتج به عمل صالح شود.

ایشان و سایر همکاران در ادامه بر تلاش رسانه ملی بر آگاه سازی مناسب اقشار جامعه در حوزه سلامت تاکید کردند و اینکه رسانه ملی ما باید بلحاظ سواد رسانه ای بیش از پیش تقویت شود.

 

 

  • گروه خبری : آرشيو اخبار,آرشیو آموزشی,آرشیو پژوهشی,آرشیو عمومی
  • کد خبر : 28031
کلید واژه
تنظیمات قالب