مرکز تحقیقات سرطان
(تاریخ موافقت قطعی 1388/12/16)
مرکز تحقیقات سرطان در بهمن ماه 1384 ، با اهدافی بزرگ و کمترین امکانات شروع به کار کرد. این مرکز در سال 1385 با واحد های مسئول دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مکاتبات خود را آغاز نمود و نهایتاً در تاریخ 1385/11/02 موفق به دریافت مجوز از دانشگاه گردید. روند اخذ موافقت اصولی تاسیس مرکز از سال 1386 لغایت 1388 ادامه داشت و سرانجام در تاریخ 1388/12/16 موافقت قطعی تاسیس مرکز از طرف وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی صادر شد.
سرطان از بیماریهایی است که ریشه در ساختار اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی جامعه و رفتارهای اجتماعی، تصمیم های سیاست گذاران وسیاستمداران، رفتارهای فردی و عملکردهای سلول ها و عناصر متشکله آنها دارد. در کشور ما سومین علت مرگ را سرطان ها تشکیل می دهند و روزانه حدود 110 نفر به دلیل سرطان فوت می کنند. سال های عمر از دست رفته به دلیل مرگ ناشی از سرطان به 650 هزار سال می رسد و رتبه چهارم را دربار بیماریها در کشور دارا بوده و حداقل هزینههای این بیماری 6 هزار میلیارد دلار در سال است. در سال حدود 90 هزار مورد جدید سرطان در کشور پیدا می شود که توزیع آنها برحسب تنوع بیماری در جغرافیای کشور متفاوت خواهد بود.
با در نظر گرفتن بقاء زندگی در بیماران مبتلا به طور متوسط حدود 300 تا 350هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور داریم سرطان از بیماری هایی است که نیازمند کار گروهی و تخصص های بین رشتهای است و هرگز در قالب یک رشته و یا یک فرد مراقبت نمی شود.با این مقدمه ضرورت لزوم ایجاد مرکز تحقیقات جهت انجام پژوهشهای مرتبط با سرطان و بدست آوردن اطلاعات اپیدمیولوژیک و بیولوژیک در جای جای کشور حس میشود و در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان یک دانشگاه مادر این لزوم بیشتر حس میشد. جای این مرکز در دانشگاه خالی بود. بنابراین با همت استادان محترم خلأ مذکور پر شد و در اردیبهشت ماه سال 1385 مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با مساعدت مسؤولین ارشد دانشگاه و مسؤولان بیمارستان شهداء تجریش تأسیس گردید.