×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/07/01 - 13:38
  • بازدید : 33
  • تعداد بازدید : 13
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه
خلاصه طرح های خاتمه یافته شش ماهه اول سال 1403

طرح های خاتمه یافته شش ماهه اول سال 1403

خانم فاطمه هداوند

چشم انداز سرطان ایران در سال 2016: تغییرات استانی و سرطان های رایج بر اساس جنسیت

ما در این مطالعه به بررسی میزان بروز در سال 2016 در ایران پرداختیم. در واقع در این مطالعه بروز سرطان در کل ایران دراستانهای مختلف و در زنان و مردان به تفکیک آمدیم این موارد را گزارش کردیم. نتایج ما به ترتیب بود که میزان بروز سرطان در مردان و زنان و بطور کلی در کلی ایران نسبت به سال 2014 در واقع  نسبت به گزارش هایی که از راند قبلی جمع آوری دیتا و ثبت سرطان ایران گزارش شده بود و ..... اینها را همه را با هم مقایسه کردیم به این نتیجه رسیذیم که میزان بروز سرطان در کل ایران در کل ایران در زنان و مردان افزایش پیدا کرده. در واقع سرطانهای شایع که بیشترین بروز را در زنان و مردان داشتند در واقع تعیین شد، به این ترتیب بود که سرطان پروستات، سرطان معده، روده بزرگ، سرطان مثانه و ریه در مردان و سرطان پستان، سرطان روده ی برزگ، تیروئید، معده و ریه در زنان، در ایران شایع ترین سرطان ها بودند در سال 95 یا به عبارتی در سال 2016 آذربایجان غربی بالاترین میزان، بروز سرطان در ایران را داشت در مردان و استان یزد بالاترین میزان بروز سرطان در زنان را داشت در کل ایران میزان بروز اختصاصی، بیشترین میزان خودش را در گروه های سنی 67 تا 74 ساله در مردان و 40 تا 50 سال در زنان اختصاص داد. در واقع از جمله عللی که ما می توانیم در واقع به آنها اشاره کنیم که بروز سرطان، بروز اختصاصی در کل ایران نسبت به سطح سرطان گذشته این افزایش را نشان داد می توانیم به این دلیل اشاره کنیم که کلا سطح سرطان و گزارش دهی آن پیشرفت کرده نسبت به راند قبلی و این در واقع یک پیشرفت رو به جلو است از بهبود گزارش دهی، بهبود تشخیص موارد سرطان ، دقت جمع آوری داده ها، دقت تشخیص و بطور کلی افزایش تعداد موارد سرطان مواردی بود که ما در این مطالعه مشاهده کردیم.

دکتر زهرا خرم

آلاینده های هوای محیط و شدت ابتلا به سرطان پستان در تهران

عناون طرح بررسی ارتباط بین آلاینده های هوا و وسعت درگیری تومورهای سطح چشم در شهر تهران آلودگی هوا یک مشکل جدی برای سلامتی است و مهمترین معضل زیست محیطی شهر تهران است، آلاینده های هوا، ارگانهای مختلف را تحت تاثیر قرار می دهند. از آنجایی که سطح چشم مواجه ی بیشتری با محیط دارد و به دلیل عصاب متعدد در این عضو، احتمال تاثیر عوامل آلاینده ی محیطی بر این عضو بیشتر است. مطالعات مختلف ارتباط بین انواع آلاینده های محیطی با مشکلات سطح چشم را مورد ارزیابی قرار دادند ولی تا کنون ارتباطی بین این آلایند ها و تومورهای سطحی چشم مورد ارزیابی قرار نگرفته است. نتایج این مطالعه می تواند در پیشگیری و کنترل بیماری های چشمی مفید باشد. جامعه ی مورد مطالعه در این تحقیق شامل بیماران مبتلا به تومورهای سطحی چشم سالکن درمناطق 22 گانه شهری تهران ثبت شده. اطلاعات طبق پرسشنامه های طراحی شده از بانک چشم جمهوری اسلامی ایران دریافت خواهد شد. مساحت تومور سطح چشم با آنالیز تصاویر تعیین خواهد شد. در ادامه در مدل های آماری مختلف با لحاظ ترکیب از اثرات مختلف آلاینده و انیتراکشن بین آلایند ها، تاثیر این آلایند ها بر وسعت تومورهای سطح چشم تعیین خواهد شد.در این مطالعه مداخله ای صورت نخواهد گرفت و داده ها از بانک چشم جمهوری اسلامی ایران دریافت خواهد شد و از اختیار قرار دادن مشخصات افراد به هر سازمان یا ارگانی خوداری خواهد شد و نتایج فقط بصورت آمار منتشر خواهد شد.

دکتر مرضیه ابراهیمی

ارزیابی اثر مهار همزمان پروتئین مرگ برنامه ریزی شده-1 (PD-1) و آنتی‌ژن لنفوسیت T کشنده-4 (CTLA-4) بر کشندگی سلول‌های NK مشتق از دهنده هاپلو آیدنتیکال به منظور هدف‌گیری بلاست‌های بیماران مبتلا به لوسمی حاد لنفوبلاستیک (ALL)

در این مطالعه 2 تا چک پوینت ( مهار کنندی) سلولهای ایمنی را ما مسدود کردیم یا مهارشان کردیم به این خاطر که بتوانیم اثر کشندگی سلولهای NK را افزایش بدهیم. افزایش اثر کشندگی سلولهای  NK برای هدف گیری سلولهای  پلاست یا پلاست های سلول های NK یکی از ابزارهای درمانی هستند که امروز در تمام دنیا برای هدف گیری سلولهای سرطانی از جمله سلولهای سرطانی بیماران ALL  ازشان استفاده می شود ولی یکی از مشکلاتی که دارند این است که باید در محیط آزمایشگاه به مقادیر زیادی تکثیر پیدا کنند، فعال بشوند و بعد به بیماران تزریق بشوند. در طی تکثیر و فعالیتشان اتفاقی که میوفتد، یه سری رستپورهای مهار کننده در سطح شان افزایش پیدا می کند که این سبب می شود که وقتی که وارد بدن بیمار بشوند، عملا ناکارآمد باشند. در این طرح اومدیم، رتپورها را غیر فعال کردیم. رتپورهای مهارکننده ی این سلولها را بعد از تکثیر و فعالیت مهارشان کردیم و دیدیم که سبب می شود که از مهار همزمان pd1 و همچنین CTAL4 باعث افزایش کشندگی NK می شود که در آزمایشگاه تکثیر شدند و فعال شدند حالا چه اهمیتی این کار در نظام سلامت دارد یا چه کمکی به بیماران می کند. در تمام دنیا، دنبال روش هایی هستند که موادی رت به محیط کشت اضافه کنند و سلولهای NK را که تکثیر می کنند و قرار است به بیمار تزریق کنند، سلولهای NK کارآمد باشد و وقتی که وارد بدن بیمار می شود، کفایت لازم را برای کشندگی داشته باشد. امیدواریم که در آینده با ادامه دادن مسیر این طرح بتوانیم به نتایج خیلی خوبی حالا در آزمونهای بعدی برسیم و بتوانیم در آینده به بیماران عرضه اش کنیم.

دکتر محفوظ قادری

تاثیر درمان لوکال(جراحی و پرتو درمانی) در بیماران سرطان پستان متاستاتیک

مقاله دوم بنده یک مقاله ی مروری سیستماتیک هستش که تاثیر درمان لوکال (جراحی و پرتودرمانی )را در سرطان پستان متاستاتیک(اولیگومتاستاز) را در افزایش بقاو همچنین کاهش عود در بیماران سرطان پستان متاستاتیک نشان می دهد که این درمان های لوکال در کنار درمان سیستمیک برای بیماران انجام می شود.

دکتر محفوظ قادری

تاثیر پاراستامول در کاهش درد بیماران سرطان پستان مبتلا به BS

با توجه به یافته‌ها در جستجوی اولیه، تعداد 545 مقاله استخراج شد و با توجه به غربالگری‌های انجام‌شده، در نهایت 9 مقاله در مرحله مرور سیستماتیک قرار گرفتند. در رابطه با ابزار اندازه گیری درد، از ابزار VAS در 7 مقاله استفاده شد. اما در مقاله Gildasio  و همکاران از مقیاس QOR-40 و در مقاله Ohnesorge  و همکاران و همکاران از ابزار NRS استفاده شده است. مقالات بین سال های 2005 تا 2024 منتشر شده اند. در تمامی مقالات حداقل از دو گروه استفاده شده است. یافته های تمامی مطالعات اثر پاراستامول (استامینوفن) را بر کاهش درد بیماران پس از BS نشان داده است.با توجه به تأثیر پاراستامول (استامینوفن) در کاهش درد بیماران مبتلا به BS، پیشنهاد می‌شود این دارو برای کاهش درد این بیماران تجویز شود.

دکتر محفوظ قادری

ارزش بیوپسی غده ی لنفاوی نگهبان در بیماران دارای سرطان پستان با درگیری غدد لنفاوی زیر بغل

ارزش بیوپسی غده ی لنفاوی نگهبان در بیماران کانسر پستان بادرگیری غدد لنفاوی زیر بغل(که با معاینه بالینی وسونوگرافی وگاها با پاتولوژی هم ثابت شده است) که ابتدا کموتراپی نیوادجوانت شده اند وبعد از اتمام کموتراپی لنف نود پاتولوژیکی با همان معیارهای قبل از کموتراپی،نداشته اند وپاسخ بالینی ورادیولوژیکی کامل به کموتراپی داشته اند.که در طرح تحقیقاتی بنده این ارزش واعتبار برای سنتینل لنف نود بیوپسی اثبات شد و موارد منفی کاذب سنتینل فقط در ۷درصد موارد بود وصحت آن در ۹۳درصد بود.

دکتر صادق خدام

مقایسه روشهای تشخیص در تصویربرداری بیماران سرطان پستان چند کانونی و چند مرکزی

در حال حاضر سرطان یکی از مهم ترین علل مرگ و میر در جهان محسوب می شود.  در سال ۲۰۲۰ ، در حدود ۱۵ میلیون مورد جدید از ابتلا به سرطان و حدود ۱۰ میلیون مرگ و میر ناشی از سرطان گزارش شده است. سرطان پستان یکی از انواع عمده نئوپلاسم های بدخیم است و میزان بروز آن در آسیا بسیار بالامی باشد. بنابر مطالعات انجام شده، سرطان پستان در ایران به عنوان شایعترین سرطان گزارش شده است. در سرطان پستان تومورها می توانند از سلول های مجاری شیری یا لوبول های غدد منشا بگیرند. از نظر بالینی، سرطان پستان بر اساس حضور گیرنده استروژن (ER+)، پروژسترون گیرنده (PR+) و گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی انسانی 2 (HER-2)، یا با عدم وجود آنها در سرطان پستان سه گانه منفی (TNBCs؛ یعنی ER-PR-HER2-) به 3 دسته تقسیم می شود. تومورهای را می توان بر اساس بیان  پروفایل ژنی که  ویژگی‌های ذاتی سلول‌ها می باشد به چهار گروه لومینالA , لومینال, Basal Like.Bیا تریپل نگاتیو و HER-2 طبقه  بندی کرد. سلول های توموری در گروه لومینال از نظر گیرنده استروژن، مثبت هستند. عودهای موضعی در سرطان پستان به مواردی اطلاق میشود که تومور مجددا در محل اصلی (پس از لامپکتومی 'برداشت تومور و حاشیه ای از بافت سالم اطراف آن') و یا در دیواره قفسه پستان (پس از ماستکتومی'برداشت کامل پستان درگیر) ظاهر شود. احتمال عود موضعی با درمان های رادیوتراپی، شیمی درمانی و هورمون درمانی پس از جراحی، کاهش می یابد. بر اساس تحقیقات،میزان ریسک عود موضعی سرطان‌ پستان ده ساله برای لومینال A 5/2 درصد، لومینال ‌B 5/10درصد و برای تومورهای با   ریسک بالا 3/21 ‌درصد گزارش شده است.

تاکنون گزینه های درمان اندوکرین و هورمونی جهت درمان سرطان پستان با گیرنده هورمونی مثبت مانند لومینال A و  B به تایید رسیده اند .هدف از هورمون درمانی محدودیت دسترسی سلول های سرطانی به هورمون های­ استروژن و پروژسترون  است. در صورت تجویز این روش ها  بعد از جراحی با یا بدون شیمی درمانی به علت کاهش یا توقف رشد سلول­های سرطانی ، کاهش معنادار خطر عود و مرگ ناشی از سرطان مشاهده می گردد.مطالعات نشان داده اند که زنان دارای گیرنده استروژن (ER) مثبت سرطان پستان که معمولاً به مدت 5 سال درمان غدد درون ریز کمکی گرفته اند عود لوکال کمتری نشان داده اند. بررسی اثر مدت زمان هورمون تراپی بر میزان عود لوکال در بیماران مبتلا به سرطان پستان محدود است که این نکته مثبت این مطالعه از جهت نوآوری است از طرفی دیگر مدت زمان پیگیری طولانی در بیماران  نقطه قوت دیگری به حساب می آید.

دکتر سمیه بنی هاشمیان

اثر تشخیصی درمانی رادیو داروی LU-FAPI2286 در بیماران کانسر Breast و کانسرهای متاستاتیک

آنچه تاکنون به عنوان تومورهای Salid شناخته می شد تجمعی از سلولهای تومورال بوده است و آنچه که اکنون شناسایی شده و مورد بررسی های گسترده قرارگرفته است وجود یک محیط میکروسلولی در اطراف سلولهای تومورال است که با عنوانTME (Tumir micro Environment)  شناخته می شود. در این محیط فیبرو بلاست های همراه سرطان با نام CAF(Cancer Associated Fibroblast)به فراوانی وجود دارند که  این فیبرو پلاست ها، پروتئینی به نام FAP( fibroblast Activeted protein) را تولید می کنند. وجود FAP ها معروف پیش آگهی بدتر تومور است. به همت سازمان انرژ اتمی و شرکت پارس ایزوتوپ رادیو دارویی با نام Ga-FAPI 2286 تولید شده که به FAP های اطراف تومور به عنوان مولکول Target متصل می شود و امکان تصویر برداری با پت اسکن را فراهم می کند. در مرحله بعد رادیو داروی دیگری با اثرات درمانی ضد سرطان با عنوان LU-FAPI 2286  توسط شرکت مذکور تولید شد که به واسطه نیمه عمر طلانی تر LU و تولید اشعه B در درمان سرطانی به کار می رود. حدود 100 بیمار با کانرهای مختلف (  Breast، پانکراس، کلورکتال، سارکوم و .....) تحت پت اسکن تشخیصی با داروی Ga-FAPI 2286 قرار گرفتند که در مقایسه با پت اسکن FPG ارحج بوده است و مقالات چاپ شده آن ضمیمه می باشد. بعضی از بیماران که شرایط درافت داروی LU-FAPI 2286 را داشتند وارد مطالعه درمانی شدند که اثرات درمانی آنها از 20% تا 100% متغییر بوده است. با این روش تشخیصی و درمانی فصل تازه ای در حوزه سرطان آغاز شده است و مخصوصاً جهت بیمارانی که هیچ درمانی دیگری موثر واقع نشده است، باب امیدوار کننده ای باز شده است و این شروع حرکتی بزرگ است.

دکتر سعیده اسماعیلی

 بررسی فلزات سنگین در آب های بسته بندی پر مصرف شهر تهران و ارزیابی خطر سلامتی و سرطان زایی

با توجه به افزایش مصرف آب بسته بندی شده در دهه های اخیر و دغدغه مصرف کنندگان در خصوص حضور آلاینده‌هایی سمی در آب های بسته بندی شده، در این مطالعه غلظت آلاینده های فلزات سنگین آرسنیک، کادمیوم، کروم، سرب، کبالت، روی، آلومینیوم، مس، نیکل، آنتیموان و جیوه و وانادیوم در 120 نمونه آب‌های بسته بندی شده پرمصرف شهر تهران (آب معدنی و آشامیدنی) در فصول مختلف سال (تابستان و زمستان) مورد بررسی قرار گرفت و با حدود مجاز ملی و بین المللی مقایسه شد و همچین  خطر سلامتی و سرطان زایی مصرف این آلاینده ها در آب های بسته بندی شده برای کودکان و بزرگسالان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد غلظت تمام آلاینده های فلزات سنگین در حد مجاز ملی و بین المللی بود ولی با توجه به اهمیت و نیاز مصرف روزانه آب در گروه های مختلف سنی و همچنین ماهیت انباشتگی فلزات سنگین در بافت های مختلف بدن انسان، سطوح ناچیز آلودگی فلزات سنگین به ویژه کادمیوم و نیکل ممکن است در درازمدت خطر سرطان زایی برای مصرف کنندگان به همراه داشته باشد که نظارت و پایش مستمر در مراحل تولید و تصفیه آب‌ های بسته بندی ضروری می باشد.

 دکتر سعیده اسماعیلی

اندازه گیری میزان فلزات سنگین در آب آشامیدنی مناطق مختلف شهر تهران در فصل زمستان و تابستان

با توجه مصرف روز افزون کودهای شیمیایی در مصارف کشاورزی و آلودگی های منابع زیرزمینی آب با فاضلاب های صنعتی نگرانی بسیاری در خصوص سطوح آلودگی آب آشامیدنی شهری با  فلزات سنگین سمی وجود دارد.  از این رو در این تحقیق غلظت فلزات سنگین (ارسنیک-نیکل-روی-آلومینیوم-مس-کبالت-سرب-کادمیوم-آهن- قلع-آنتیموان-کروم-جیوه) در آب آشامیدنی ۲۲ منطقه شهر تهران اندازه گیری شد و میزان آلودگی با حدود مجاز ملی و بین االمللی مورد مقایسه قرار گرفت و خطرسلامتی و سرطان‏زایی این آلاینده ها در آب آشامیدنی ارزیابی شد. نتایج نشان داد غلظت فلزات سنگین در آب آشامیدنی شهر تهران در حدود مجاز استاندارد ملی و بین المللی بود. همچنین با توجه به اهمیت و نیاز مصرف روزانه آب آشامیدنی و همچنین ماهیت انباشتگی فلزات سنگین در بافت های مختلف بدن انسان، سطوح ناچیز آلودگی به ویژه کادمیوم و کروم موجود در آب آشامیدنی ممکن است در درازمدت سلامت مصرف کنندگان را تهدید کند. از این رو برنامه‌های گسترده و مستمر درخصوص پایش غلظت فلزات سنگین آب آشامیدنی و ارزیابی خطر سلامتی فلزات سنگین در آب آشامیدنی در گروه‌های  مختلف سنی همچنین شناسایی نقاط بحرانی موثر در انتقال فلزات سنگین به آب آشامیدنی شهری (از جمله سدها و آب های زیرزمینی، ورودی و خروجی تصفیه خانه ها، مخازن آب و لوله های انتقال آب به خروجی شیرهای آب شرب مناطق مختلف شهر تهران) جهت اجرای اقدامات اصلاحی برای کاهش این آلاینده در آب آشامیدنی ضروری می باشد.

مصرف کنندگان نهایی نتایج این تحقیق چه افراد یا سازمان هایی هستند؟

فلزات سنگین در آب های بسته بندی پر مصرف شهر تهران و ارزیابی خطر سلامتی و سرطان زایی

 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,بولتن خبری,آموزشي,آرشيو اخبار,پژوهشي,خبر مرکز,آرشیو آموزشی,آرشیو پژوهشی,آرشیو عمومی,مطالب مفید,گالری تصاویر و فیلم ها,فیلم های آموزشی,فیلم های کنگره
  • کد خبر : 148545
کلید واژه
تنظیمات قالب